Vesti

Projekat Zoundark, ušao u finale takmičenja Global Startup Awards

10. septembra 2019.

Projekat Zoundark dvojice polaznika druge generacije Nelt edukativng programa, Andrije Radojeva i Đorđa Damjanovića ušao je u finale takmicenja Global Startup Awards.

Zoundark je prva interaktivna audio igra za osobe sa oštećenim vidom, ali i ljude koji igraju video igre na dnevnoj bazi koja dočarava svakodnevne životne izazove osoba sa oštećenim vidom. Igra se bazira na orijentaciji u prostoru uz pomoć zvuka i trenira svoje igrače da koristeći čulo sluha spoznaju svet na način na koji to rade osobe sa oštećenim vidom.

U igri Zoundark, glavni junak je naučnik Pol, koji je posle nesreće u laboratoriji oslepeo. Njemu su ubrzo počeli da se javljaju zvuci bića iz Zoundark sveta. On odlučuje potom da prati ova bića, koja će ga odvesti na avanturu u kojoj će se naći u raznim okruženjima kao što su šuma, džungla, reka, livada i mnoga druga, koja će otkrivati uz pomoć čula sluha. Kako bi Pol shvatio poruku koja bića žele da mu prenesu, on će morati da nauči da se orijentiše u prostoru, samostalno kreće i istraži Zoundark svet, koji uprkos mnoštvu interesantnih pojava obiluje izazovima i opasnost vreba na svakom koraku.

Ovaj projekat je moguće podržati glasanjem preko sledeceg linka: https://bit.ly/2kvXpSF

Potrebno je da odaberete opciju Best Social Impact Startup, izaberete Srbiju na listi i odaberete „Zoundark“.

Želimo uspeh našim alumnistima na ovom glasanju!