POSETA IZLOŽBI MLADIH DIZAJNERA NA BEOGRADSKOM SAJMU NAMEŠTAJA

10/11/2018

13:00

Organizovana je prva poseta u okviru četvrtog ciklusa Nelt edukativnog programa.

Grupa zainteresovanih studenata, učesnika četvrtog ciklusa Nelt edukativnog programa, posetila je ovogodišnji Sajam nameštaja i tamo se srela sa učesnicom Nelt edukativnog programa drugog ciklusa,  Marijom Kojić, dobitnicom drugog mesta u kategoriji mladi dizajneri, za interaktivnu prostornu instalaciju koja je namenjena deci.

Marija je sa učesnicima NEP4 podelila svoja iskustva u vezi razvoja ideje, definisanja potreba krajnjih korisnika, razvoja kreativnog koncepta, kao i procesa izrade prototipa. Učesnici su mogli da saznaju i o njenoj saradnji sa kolektivom Object constructors, ali i Draganom Krtinić, grafičkom dizajnerkom, koja je učestvovala u izradi i dizajnu logoa ovog interaktivnog objekta za decu, a koja je i sama bila učesnica drugog ciklusa NEP.

Pored Marijinog koncepta, u okviru Izložbe mladih dizajnera, bio je predstavljen i rad Artinjana Artinovića, učesnika ovogodišnjeg NEP-a, studenta treće godine Beogradske politehnike. On je sajmu predstavio svoj rad OI, multifunkcionalnu kuhinjsku dasku.

Kompanija NELT organizuje četvrti ciklus NELT edukativnog programa namenjenog studentima, u saradnji sa Novom Iskrom i Galerijom 12 HUB. U okviru četvrtog ciklusa NEP-a, 27 odabranih studenata imaće priliku da razvijaju praktične veštine iz domena kreativnosti i preduzetništva, kao i da prošire svoje vidike u pogledu kritičkog mišljenja, timskog rada i razvoja projekata, polaznici će proći kroz jedinstveno iskustvo saradnje i saznanja, koje se ove godine odvija pod sloganom DRUGA STRANA ZNANJA!