POČETAK ČETVRTOG CIKLUSA

Ovogodišnji NEP je okupio ukupno 27 učesnika, sa 11 različitih fakulteta i kompanije Nelt.

U utorak 06. novembra, sa prvim susretom polaznika i neformalnim druženjem grupe otpočeo je, četvrti po redu Nelt edukativni program, koji se ove godine realizuje pod sloganom Druga strana znanja.

Žiri Nelt edukativnog programa, u sastavu: Marko Milanković (Nelt), Milica Pekić (G12Hub), Nana Radenković (Nova Iskra), Luna Stevanović i Bojan Ćirović (učesnici NEP3), nije imao nimalo lak zadatak u odabiru učesnika četvrte generacije. Ove godine pristiglo je jako veliki broj prijava, sa preko 20 različitih fakulteta od veoma motivisanih i inspirisanih studenata različitih profila i interesovanja.

Ipak, nakon serije razgovora sa zainteresovanima, žiri je kreirao multidisciplinarnu grupu koja će činiti četvrtu generaciju NEP-a.

Ovogodišnji NEP je okupio ukupno 27 učesnika, sa 11 različitih fakulteta i kompanije Nelt.

Sa Arhitektonskog fakulteta: Ivona Petrov, Boban Živanović, Andrija Vujović, Ksenija Tajsić, Sonja Trajković i Una Korica, sa Akademije umetnosti u Novom Sadu Milica Jokić, sa Beogradske politehnike: Artinjan Artinović i Sanja Grbić, sa Ekonomskog fakulteta Milan Protić, sa Fakulteta dramskih umetnosti: Tijana Milenković, Jana Vuković, Hristina Mitić i Katarina Živković, sa Fakulteta likovnih umetnosti: Tijana Petrović i Milica Bilanović, sa Fakulteta organozacionih nauka Srećko Gutić, sa Fakulteta za medije i komunikacije: Bora Aleksić i Milica Marković, sa Filozofskog fakulteta: Miloš Todorović, Kristina Armuš i Maša Čanak, sa Poljoprivrednog fakulteta Natalija Ostojić, i sa Računarskog fakulteta: Danilo Baković i Vukašin Jekić. Iz NELT kompanije ovogodišnje učesnice programa su Milica Pavlović i Marija Đorđević.


Nelt edukativni program je jednogodišnji interdisciplinarni eksperimentalni obrazovni program za studente različitih fakulteta utemeljen na principima saradnje, timskog rada, dijaloga, razmene, otvorenosti i povezivanja različitih znanja, veština i kapaciteta.

Kompanija NELT organizuje četvrti ciklus NELT edukativnog programa namenjenog studentima, u saradnji sa Novom Iskrom i Galerijom 12 HUB. U okviru četvrtog ciklusa NEP-a, 27 odabranih studenata imaće priliku da razvijaju praktične veštine iz domena kreativnosti i preduzetništva, kao i da prošire svoje vidike u pogledu kritičkog mišljenja, timskog rada i razvoja projekata, polaznici će proći kroz jedinstveno iskustvo saradnje i saznanja, koje se ove godine odvija pod sloganom DRUGA STRANA ZNANJA!

Predavači:

  • Milica Pekić

    Istoričarka umetnosti i kustos

    Istoričarka umetnosti i kustos iz Beograda. Doktorirala je 2018. godine na Odseku za istoriju moderne umetnosti Filozofskog fakulteta Univerziteta u Beogradu. U svom istraživanju bavi se politikama konfrontacije u umetničkim praksama, avangardama druge polovine 20. veka, potencijalom institucionalne transformacije i novim modelima zajedničkog upravljanja javnim resursima kulture.Suosnivač je KIOSK platforme za savremenu umetnost, a od 2003. do danas aktivno učestvuje u stvaranju, razvoju i kustoskim projektima platforme. Kustos galerije O3ONE u Beogradu od 2004. do 2007 i kustos Galerije12HUB od…

  • Nana Radenković

    Suosnivač/Menadžer programa Nova Iskra

    Jedan od suosnivača Nova Iskre, gde je od samog početka aktivno angažovana na izradi specijalno dizajniranih edukativnih programa za širu zajednicu našeg haba i šire javnosti. Nana je posvećena stvaranju posebnih obrazovnih programa s ciljem da mladima koji su u procesu iztraživanja, kao i preduzetnicima koji su na početku razvoja svog biznisa obezbedi okvir za savladavanje veština i lično i profesionalno unapređenje koja su neophodna kako bi uspeli da se prilagodimo promjenljivom tržištu rada, kao i izazovima ekonomskih i društvenih…