NEP4 EKSKURZIJA

Za polaznike četvrte generacije Nelt edukativnog programa organizovana je grupna poseta jedinstvenim prostorima koji se nalaze u Novim i Starim Banovcima.

Nadomak Beograda, u Novim i Starim Banovcima nalaze se Muzej Macura i Magacin Macura gde je predstavljena kolekcija njihovog osnivača Vladimira Macure.

Kolekcija koja je i dalje u nastajanju, priblžava posetiocima između ostalog, umetničku praksu zenitizma, yugo-dade, srednjoevropske avangarde, ruskog i poljskog konstruktivizma, beogradskog nadrealizma, Gorgone, bečkog akcionizma…

Pored toga u ovim prostorima, organizuju se radionice i performansi lokalnih, regionalnih i medjunarodnih umetnika, aktivnih u domenu savremene vizuelne umetnosti.

Nakon obilaska muzeja našeg poznatog kolekcionara savremene umetnosti, Vladimira Macure, polaznici su druženje nastavili u dvorištu Magacina Macura smeštenom na obali Dunava.

Pored obilaska umetničke postavke, polaznici su učestvovali u radionici koja je bila posvećena temi organizacije i koordinacije projekata i javih događaja, kao i radionici koju su organizovali poliaznici programa, a koja je za cilj imala preispitivanje vrednosti tima kao i povezivanje polaznika programa. Ekskurzija je ujedno označila početak letnje programske pauze.

Kompanija NELT organizuje četvrti ciklus NELT edukativnog programa namenjenog studentima, u saradnji sa Novom Iskrom i Galerijom 12 HUB. U okviru četvrtog ciklusa NEP-a, 27 odabranih studenata imaće priliku da razvijaju praktične veštine iz domena kreativnosti i preduzetništva, kao i da prošire svoje vidike u pogledu kritičkog mišljenja, timskog rada i razvoja projekata, polaznici će proći kroz jedinstveno iskustvo saradnje i saznanja, koje se ove godine odvija pod sloganom DRUGA STRANA ZNANJA!

Predavači:

  • Milica Pekić

    Istoričarka umetnosti i kustos

    Istoričarka umetnosti i kustos iz Beograda. Doktorirala je 2018. godine na Odseku za istoriju moderne umetnosti Filozofskog fakulteta Univerziteta u Beogradu. U svom istraživanju bavi se politikama konfrontacije u umetničkim praksama, avangardama druge polovine 20. veka, potencijalom institucionalne transformacije i novim modelima zajedničkog upravljanja javnim resursima kulture.Suosnivač je KIOSK platforme za savremenu umetnost, a od 2003. do danas aktivno učestvuje u stvaranju, razvoju i kustoskim projektima platforme. Kustos galerije O3ONE u Beogradu od 2004. do 2007 i kustos Galerije12HUB od…

  • Nana Radenković

    Suosnivač/Menadžer programa Nova Iskra

    Jedan od suosnivača Nova Iskre, gde je od samog početka aktivno angažovana na izradi specijalno dizajniranih edukativnih programa za širu zajednicu našeg haba i šire javnosti. Nana je posvećena stvaranju posebnih obrazovnih programa s ciljem da mladima koji su u procesu iztraživanja, kao i preduzetnicima koji su na početku razvoja svog biznisa obezbedi okvir za savladavanje veština i lično i profesionalno unapređenje koja su neophodna kako bi uspeli da se prilagodimo promjenljivom tržištu rada, kao i izazovima ekonomskih i društvenih…