Vesti

OTVOREN KONKURS ZA ČETVRTI CIKLUS NELT EDUKATIVNOG PROGRAMA

1. oktobra 2018.

Nelt edukativni program je jednogodišnji interdisciplinarni eksperimentalni obrazovni program za studente različitih fakulteta utemeljen na principima saradnje, timskog rada, dijaloga, razmene, otvorenosti i povezivanja različitih znanja, veština i kapaciteta.

Program je baziran na fluidnoj i dinamičnoj strukturi, mentorskom radu, direktnim susretima polaznika i renomiranih stvaralaca, praktičnim vežbama, slobodnoj diskusiji i otvorenom dijalogu o širokom spektru tema (od ekologije, umetnosti i aktivizma do razvoja komunikacionih tehnologija, IT sektora i korporativnog menadžmenta).

KONKURS JE OTVOREN DO 20.10.2018. GODINE!

Biće razmatrane samo potpune konkursne prijave. Svi učesnici konkursa biće obavešteni o rezultatima prvog izbornog kruga do 25. oktobra 2018. godine, nakon čega će oni koji su prošli u sledeći krug biti pozvani na intervju, čiji će datum biti naknadno objavljen.

O finalnom izboru učesnika odlučivaće Programski savet u sastavu: Milica Pekić (Galerija 12 HUB), Nana Radenković, Relja Bobić (Nova Iskra), Marko Milanković (NELT), kao i učesnici prethodnih ciklusa.

Od 2014. godine realizovano je ukupno tri programska ciklusa kroz koje je prošlo preko 60 polaznika i okupilo više od 50 predavača, mentora, umetnika i kreativaca kako iz Srbije tako iz regiona i Evrope.

Ovako dizajniran program usmeren je na  osnaživanje i podršku ličnog i profesionalnog razvoja svih polaznika koji će proći kroz jedinstveno iskustvo saradnje i saznanja, koje se ove godine odvija pod sloganom DRUGA STRANA ZNANJA!

U programu mogu učestvovati studenti svih fakulteta (privatnih ili državnih), osnovnih, master ili doktorskih studija. U okviru četvrtog ciklusa NEP-a, 25 odabranih studenata imaće priliku da razvijaju praktične veštine iz domena kreativnosti i preduzetništva, kao i da prošire svoje vidike u pogledu kritičkog mišljenja, timskog rada i razvoja projekata. NELT edukativni program se realizuje kroz raznolike formate: intezivne i mentorske radionice, predavanja, studijske posete, projektni i kolaborativni rad. Jedan od važnih elemenata programa čini mentorski pristup u radu kako na individualnom tako i timskom nivou.